Visszavágott a Kalocsa

2016.04.12 08:54
Az idegenbeli bravúr után itthon kikaptak kéziseink.

 

Férfi Kézilabda

NB II Dél - nyugati csoport 17. forduló

Bajai KSE - Kalocsai KC 21 - 25

 

Ősszel hatalmas bravúrnak számított, hogy az újonc Bajai KSE győzni tudott a tavalyi bajnok Kalocsa otthonában, hiszen ez volt a bajai gárda első NB II-es győzelme. Azóta egyre jobban játszik Gál Géza csapata. Legutóbb például a listavezető, és eleddig veretlen NEKA gárdáját is két vállra fektette, ráadásul idegenben. Így vasárnap a "Paprikaváros" legjobbjai ellen is minden hazai drukker  újabb hazai  sikert várt.  A vendég szurkolók viszont nem, kiknek maroknyi csoportja síppal - dobbal - nádi hegedűvel biztatta kedvenceit.

Az első 15 perc szoros volt, majd a félidő második részében 2 - 3 góllal elhúzott a Kalocsa. A szünetben 11 - 8-at mutatott az eredményjelző.

A különbséget a második játékrészben fokozatosan növelték a vendégek. Az utolsó 5 perc beköszöntével már 24 - 16-ra is vezettek, ám egy kiállítás és piros lap következtében mindjárt faragtak a bajaiak a hátrányból hármat, majd a már kiegészült csapat ellen is vágtak egyet. Így három perccel a vége előtt csak 4 volt a különbség, ráadásul a Baja heteshez jutott. A büntetőt azonban a végig remekül védő vendég kapus kifogta, és 3 helyett gyorsan ismét 5 lett a különbség, amivel minden eldőlt.

A végeredmény: Bajai KSE - Kalocsai KC 21 - 25

Mestermérleg:

 

Gáll Géza (Bajai KSE): Tudtuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés, nagyon jó a Kalocsa állománya. Sajnos nekünk betegség és eltiltás miatt két meghatározó játékosunk hiányzott (Káloczi Krisztián és Novica Pasaljic) , Zapetán Csaba pedig sérült volt, így csak ezt tudtuk kihozni a mai meccsből.

 

Kolics János (Kalocsai KC)  Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, három videóból 141 szakaszt értékeltem ki, a Baja Holler elleni, a NEKA elleni és a mi őszi meccsünkből. Úgy érzem, hogy a játékosok maximálisan betartották azokat a szempontokat, amivel készültünk. Azt nem gondoltam, hogy ennyire sima lesz, volt közte 8 is, és még több is lehetett volna. A végén elkapkodtuk a helyzeteinket, és értelmetlen szituációkat teremtettünk magunknak, labdát veszítettünk abból valamelyest feljött az ellenfél, de úgy érzem, hogy teljesen megérdemelten nyertünk, és gratulálok a csapatomnak.

 

 

 

Keresés

Elérhetőség

Bajai Kézilabda Sportegyesület Mészáros L. u. 45.
Baja
6500
36 20 936 0845