Bajai KSE – Dél-Takarék Mecseknádasd 28-26 (15-10)

2019. szeptember 29.

 

Remekül kezdte a bajnokságot a bajai csapat, hiszen az első körben hazai pályán a Satelit ellen, majd pedig a Pécsi VSE vendégeként is győzni tudott. A Mecseknádasd egy siker mellett egyszer már vereséget szenvedett, így motiváltan érkeztek Bajára. 

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, a bajaiak három ziccert is hibáztak, valamint több technikai hibát is vétettek. A Mecseknádasd 3-1-re vezetett amikor Stavri valósággal lehúzta a rolót, a bajai kapus ihletett formában védte végig az egész mérkőzést. A KSE előbb átvette a vezetést, majd növelni is tudta az előnyét. A vendégek gyakorlatilag csak büntetőből voltak eredményesek, a hazai védelem stabilan állt a lábán, ha pedig mégis át tudták játszani a mecseknádasdiak, akkor ott volt Stavri a kapuban. A szünetben 15-10-re vezetett Gál Géza együttese.

A második játékrész első felében nem változott a játék, megmaradt a 4-5 gólos KSE vezetés. A hajrára azonban felpörögtek az események. A vendégek előbb fokozatosan csökkentették a hátrányukat, majd kettő és fél perccel a vége előtt 25-24-es bajai vezetésnél a zsűriasztal közbeszólt és a jegyzőkönyv alapján elvette a Mecseknádasd egyik találatát. Természetesen hatalmas vita alakult ki az asztalnál, a vendégek érthető módon nehezen fogadták el a döntést. Ezt követően a bajai kapuba percekkel ezelőtt beálló Kovács hétméterest védett, ami döntőnek bizonyult. Végül hatalmas küzdelemben 2 góllal nyert a KSE, így megőrizte hibátlan mérlegét.

 

Forrás: https://bajaiharsona.hu/news/hibatlanok-maradtak-a-keziseink/

Pécsi VSE – Bajai KSE 29-35 (11-17)

2019.09.21.

 

Az első fordulóban hazai pályán nagy csatában nyert a KSE, míg a pécsiek 14 gólos vereséget szenvedtek a nyitókörben. Ennek megfelelően a bajaiak a bajnoki pontokért utaztak Pécsre, míg a hazaiak javítani szerettek volna.

Az első félidő a KSE elképzelése szerint alakult, Gál Géza együttese jó kapusteljesítménnyel, tetszetős és eredményes támadójátékkal rukkolt elő. A folytatás már nem volt ennyire zökkenőmentes, a pécsiek is egyre többször találták meg a rést a bajai falon, azonban mindez csak a különbség tartásához volt elegendő. 

Összességében végig vezetve, magabiztosan nyerte az összecsapást a KSE, így kettő fordulót követően 100%-os a bajai csapat.

 

Forrás: bajaiharsona.hu/news/idegenben-nyert-a-kse/

Kedves Barátaink!

 

2019. augusztusában Vaskúton kézilabda táborok szervezésére került sor. Elsődlegesen az általásod iskolai korcsoportosoknak: alsó- és felsőtagozatos tanulók részére, lányoknak és fiúknak egyaránt. Voltak akik most ismerkedtek a kézilabda sportág alapjaival, szépségével és voltak akik már versenyzőként vettek részt a tábor életében. Az ő részükre egyben az alapozás előkészítésére is volt lehetőség.

 

A 2019/20-as szezonban több fiú gyermekcsoporttal is nevez a Bajai KSE , valamint serdülő fiú, ifi lány- és fiú csapatokkal az NB III- ba, a felnőtt férfi csapatunk továbbra is az NB II- ben játsza mérkőzéseit.

Hajrá BKSE csapatai, jó szezonnyitó mérkőzéseket kívánunk!

Győzelem és biztos bentmaradás

  • 2019. máj. 14.

NB II-es férfi kézilabda bajnokság Dél-Nyugati csoport:

Bajai KSE – Sport Komló U23 28-27 (13-10)

Az idény utolsó bajnoki mérkőzését kedden este hazai pályán játszotta a férfi kézilabda csapatunk. A tét nem volt kisebb, mint, hogy győzelem esetén a KSE megelőzi a tabella nyolcadik helyén álló Kiskőröst, ami biztos bentmaradást jelentett volna a mieinknek. 

Hullámzó játékkal kezdtek a csapatok, az első percekben felváltva vezettek a felek. Mindkét kapus parádézott, a hazai oldalon Stavri, míg a vendégeknél Vanyek húzta le a rolót. A játékrész második felében a KSE meg tudott lépni néhány góllal, de igazán nagy előnyre nem tudott szert tenni. A bajaiak védekezése rendben volt, azonban támadásban rendre hiba csúszott a játékba. A szünetben 13-10-re vezetett Gál Géza együttese.

A fordulás után előbb tartani tudta a különbséget a bajai gárda, majd a vendégek pillanatok alatt utolérték a házigazdákat. 18-18 Innen ismét sikerült újítani a Hőgye által repített KSE-nek, amely csapatban Stavri valósággal halmozta a bravúrokat. Öt perccel a mérkőzés vége előtt ismét egyenlíteni tudtak a vendégek, de a vezetést egyszer sem sikerült átvenni a Komlónak. Az utolsó percekben kétszer is büntetőt dobhattak a bajaiak, Pavlovic mindkétszer higgadt tudott maradni. Ez, valamint az utolsó másodpercek védekezése győzelmet ért, a KSE 28-27-re megnyerte a számára oly fontos bajnokit. 

A sikerrel a Bajai KSE megelőzte a tabellán a nagy rivális Kiskőröst, és a biztos bentmaradást jelentő 8. helyen zárta a 2018/2019-es idényt. 

Forrás: Putnik Tamás, https://bajaiharsona.hu/news/gyozelem-es-biztos-bentmaradas/

Hírek

2018.05.17 10:12

Nyári tábor 2018

2017.05.03 09:26

OSB leány: 1. hely az alsó házban!

Kedves Barátaink! Ismét örömteljes eredményről számolhatunk be nektek. A mai napon a Bajai KSE OSB leány csapata Tolnára utazott, hogy a bajnokság utolsó mérkőzésén megszerezze a győzelmet és ezzel együtt a tavaszi rájátszásban az első helyet, amely a bajnoki szezonban az 5. helyet jelenti az újonc...
2017.05.02 09:57

BKSE - Hőgyész: folytatódik a nyerő széria

Kedves Barátaink, Szurkolóink! A bajai kézisek felnőtt csapata győzelemmel, míg a juniorok döntetlennel lepték meg szülinapos edzőjüket. A felnőtt csapat folytatta győztes szereplését a tavaszi fordulóban. A hétvégén a dobogós Hőgyész SC kézilabdásait fogadták a DR. PÓSTA SÁNDOR SPORTCSARNOKBAN....
2017.04.24 09:54

Győzelmekkel teli hetet zártunk

A Bajai KSE győzelmekkel zárta a hétvégét. Pénteken serdülő leánycsapatunk győzedelmeskedett a Siófok csapata ellen. Végeredmény : Bajai KSE- Siófok KCSE: 31 - 28 Góllövők: Simon Blanka -9, Klein Anna - 8, Petrich Daniella -7, Holpert Rita- 5 , Juhász Judit és Garajszki lívia 1-1 gólt...
2017.04.11 11:47

Bajai győzelem Pécsett

GYŐZELEM!!! A Bajai KSE felnőtt csapata továbbra is gyűjti pontjait. A pécsieket otthonukban sikerült legyőzniük. A mérkőzés elején már magukhoz ragadták a vezetést és ezt sikerült a mérkőzés végéig megtartaniuk. A különbség mértéke változó volt, de a jó csapatmunka eredménye meghozta az újabb...
2017.04.03 11:13

Hazai győzelem a Siklós csapata ellen

Eredményes hétvégét tudhat magának a Bajai KSE! 2017.04.02. - vasárnap A bajaiak hazai pályán fogadták Siklós csapatait. Az első mérkőzés a felnőttek összecsapásáról szólt. Az első percekben a hazai gárda igazából nem kapta el a védekezés fonalát, valamint elég sok helyzet is kihasználatlanul...
2017.03.27 08:16

BRAVÚRGYŐZELEM KOMLÓN!

BRAVÚRGYŐZELEM KOMLÓN! NBII-es felnőttcsapatunk ma délelőtt 11 órakor lépett pályára a tabella 2. helyén állomásozó Komló U23 ellen. A tavaszi szezonban eddig kiváló szereplésünk (3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) folytatásában reménykedve indultunk útnak, ezért is kért a játékosoktól nyugodt,...
2017.03.20 10:59

Döntetlen a Rinyamenti KC ellen

Vasárnap hazai pályán fogadta a BKSE a nagyatádi kéziseket. A felnőttek döntetlennel - a junior csapat győzelemmel zárta a napot! A felnőttek csapata kezdett, természetesen mindkét csapat a győzelemben gondolkodott. Ennek szellemében mérkőztek a csapatok. Az első félidő viszonylag nyugodt...
2017.03.14 08:54

Vereség Kalocsán

Nem sikerült veretlennek maradni! Junior és felnőtt csapatunk Kalocsán folytatta a tavaszi fordulót. Felnőtt csapatunk elszenvedte első verségét . A kalocsai csapat jól felkészült a bajaiak játékából , melynek eredményeként egy szoros első félidő után a második félidőt bagabiztosan nyerték. A...
2017.03.14 08:53

Serdülők: megkezdődött a tavaszi forduló

Kedves szurkolóink, sportszerető barátaink! A hétvégi eseményekről röviden: Leány serdülőcsapatunk Pécsváradon kezdte meg a tavaszi helyosztó fordulót az Országos Serdülő Bajnokságban. Örömmel számolhatunk be arról, hogy győzelemmel tértek haza! Pécsvárad - Bajai KSE : 21 : 29 Gratulálunk a...

MEGHÍVÓ A BAJAI KÉZILABDA SPORTEGYESÜLET KÖZGYŰLÉSÉRE

 

A közgyűlés helye:  6500 Baja, Mészáros Lázár u. 45.

A közgyűlés időpontja:  2018. január 13. (szombat) 18:30

A közgyűlés napirendje:

  1. 2017. évi beszámoló
  2. 2018. évi költségvetés
  3. Döntés személyi kérdésben

Figyelemfelhívás:

A közgyűlés határozatképes, ha azon az egyesületi tagok 50%-a + 1 fő jelen van (illetőleg szabályszerű meghatalmazással képviselve van).

Ha a közgyűlés nem lesz határozatképes, a megismételt közgyűlés ugyanazon a helyen, 2018. január 16-án, változatlan napirendi pontokkal 18:30 órakor kerül megtartásra.

A megismételt közgyűlés a megjelent egyesületi tagok számára tekintet nélkül határozatképes és nincs jogi akadálya annak, hogy a jelen meghívóban feltüntetett napirendi pontokban döntést hozzon.

 

 

 

                                                                                                         Tisztelettel:

                                                                                                           Dombi István

                                                                                                                elnök

 

Baja, 2018. január 5.

Keresés

Elérhetőség

Bajai Kézilabda Sportegyesület Mészáros L. u. 45.
Baja
6500
36 20 936 0845